Sektor NVO vesti

Pokreni se. Poveži se. Aktiviraj se. Proširenje: „nova“ stara priča

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, kao nacionalna kontakt tačka za program Evropske unije „Evropa za građane i građanke” u Srbiji, i Beogradska otvorena škola organizuju 13. i 14. septembra 2018. godine u Beogradu regionalnu konferenciju pod nazivom „Move.Link.Engage. The Enlargement: A Brand Old Story“ (Pokreni se. Poveži se. Aktiviraj se. Proširenje: „nova“ stara priča). Konferencija se održava uz podršku programa „Evropa za građane i građanke” i ambasade Kraljevine Švedske u Republici Srbiji.

Cilj konferencije je da promoviše i ohrabri regionalni pristup rešavanju zajedničkih društvenih problema, posebno kroz program EU „Evropa za građane i građanke”, kao jedan od važnih instrumenata koji mogu biti korišćeni za jačanje saradnje regionalnih aktera. Konferencija takođe teži da doprinese unapređenju reformi koje se sprovode u regionu u okviru evropskih integracija kroz jaču ulogu OCD i medija u ovim procesima. Konferencija se održava od 2015. godine i predstavlja godišnji forum za diskutovanje o glavnim izazovima i mogućnostima civilnog društva i građana u procesu evropskih integracija.

Prvog dana konferencije predviđena je radionica za upoznavanje i umrežavanje organizacija civilnog društva iz Srbije i regiona, koje će u nekoliko radnih grupa raditi na razvijanju projektnih ideja u okviru programa „Evropa za građane i građanke”. Na ovaj način, učesnici konferencije imaće priliku da se upoznaju sa ključnim aspektima ovog EU programa, procesom razvoja projektnih aplikacija u okviru ovog EU programa, kao i da uspostave partnerstva sa kolegama iz regiona.

Napominjemo da je radni jezik konferencije engleski, a nacrt agende je dostupan u prilogu.

Pozivaju se predstavnici organizacija civilnog društva zainteresovani da aktivno učestvuju na pomenutoj radionici a zatim i na ostatku konferencije, da popune priloženi prijavni formular. Prijavni formular se sastoji iz osnovnih podataka o učesniku, profilu organizacije civilnog društva iz koje dolazi i nacrta projektne ideje i potrebno je popuniti ga na engleskom jeziku.

Popunjene formulare potrebno je poslati najkasnije do 13. avgusta 2018. godine u 15:00 časova na adresu jelena.todorovic@civilnodrustvo.gov.rs sa naznakom „Prijava za konferenciju Move.Link.Engage. 2018”.

Budući da je broj učesnika koji će imati priliku da prisustvuju konferenciji, a naročito radionici za izradu projekata u prvom delu konferencije, vrlo organičen, na osnovu dostavljenih prijava biće izvršena selekcija prijava.

Izabranim učesnicima konferencije koji dolaze izvan Beograda biće obezbeđen smeštaj za vreme trajanja konferencije kao i povratna autobuska karta. Autobusku kartu je potrebno podići dan ranije na autobuskoj stanici u mestu iz koga učesnik dolazi.

Više informacija o Programu „Evropa za građane i građanke” dostupno je na sajtu Kancelarije. Za sva dodatna pitanja zainteresovani mogu kontaktirati Jelenu Todorović iz Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, na navedenu elektronsku adresu.

Javni poziv

Formular za prijavu

Agenda

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.