Sektor NVO vesti

Poziv na trenige „Izveštavanje medija o krivičnim postupcima”

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Komitet pravnika za ljudska prava YUCOM u saradnji sa Balkanskom regionalnom mrežom za vladavinu prava (BRRLN) organizuje seriju treninga na temu Izveštavanje medija o krivičnim postupcima. Treninzi se održavaju u okviru projekta „Osnaživanje izveštavanja o standardima vladavine prava“ i  namenjeni su novinarima koji prate ili bi želeli da prate suđenja u krivičnim postupcima.

Treninzi će biti održani u velikoj sali Kuće ljudskih prava i demokratije, 17. i 18. septembra 2018. godine, sa početkom u 11h.

Cilj organizovanja treninga je unapređenje kvaliteta medijskog izveštavanja o krivičnim postupcima, boljim upoznavanjem novinara sa fazama krivičnog postupka, istragom, suđenjem, izricanjem kazne, pravnim lekovima, kao i pravnom i etičkom odgovornošću koji novinari imaju za sopstveno izveštavanje. Treninge će držati advokati i eksperti sa bogatim iskustvom u oblasti krivičnog i medijskog prava.

Vaše učešće na prvom, drugom ili oba treninga možete prijaviti na office@yucom.org.rs do petka, 14. septembra 2018. godine.

Agendu događaja možete pronaći OVDE.

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.