Sektor NVO vesti

Poziv na trening – borba protiv diskriminacije Roma

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Trening će se održati u periodu od 1. do 9. novembra u Berlinu, u Nemačkoj.

Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta omladinskih radnika i učenju metoda i alata za borbu protiv diskriminacije Roma koja vodi socijalnoj isključenosti, marginalizaciji i rasizmu. Ostali ciljevi treninga su: razvijanje sposobnosti učesnika da organizuju aktivnosti i projekte usmerene ka borbi protiv diskriminacije Roma i govora mržnje; identifikovanje postojećih i razvijanje daljih akcija i mera za suzbijanje diskriminacije na nacionalnom i evropskom nivou; podržavanje zajedničkog učenja i povezivanja među učesnicima, organizacijama i omladinskim strukturama.

Profil učesnika: Romski i ne-Romski mladi lideri, aktivisti i volonteri koji rade sa mladima i/ili romskom omladinom. Učesnici takođe moraju biti upućeni u situaciju i izazove sa kojima se suočavaju pripadnici romske zajednice u njihovoj zemlji; da budu motivisani da razviju svoje sposobnosti u zagovaranju, borbi protiv diskriminacije, borbi za ljudska prava i da podele svoje iskustvo sa drugim učesnicima; da imaju više od 18 godina; da dobro pričaju engleski; da budu posvećeni predavanjima i da budu prisutnu tokom čitavog trajanja kursa.

Organizatori snose troškove smeštaja i bilo koje druge troškove vezane za program treninga.

Putni troškovi će biti refundirani tokom treninga ili nakon njega (potrebno je imati rezervacije leta, fakture, avionske karte, karte za autobus/voz). Za Srbiju će se refundirati troškovi do 275 evra.

Rok za prijavu je 25. avgust 2018. godine.

Više o konkursu možete pročitati OVDE.

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.