Sektor NVO vesti

Premijerka da izvrši pritisak na ministra Nenada Popovića

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Gej lezbejski info centar zahteva od premijerke Ane Brnabić da izvrši pritisak na ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj, Nenada Popovića da postupi po preporuci Poverenice za zaštitu ravnopravnosti i u zakonskom roku se izvini LGBT populaciji zbog diskriminatornog tvita.

Zapanjeni smo bahatošću ministra Popovića koji ignoriše odluke državnih organa i bez pardona krši Zakon protiv diskriminacije Republike Srbije. Smatramo da je skandalozno da ministar koji krši zakone ove zemlje i odbija da postupi po njima sedi u Vladi Republike Srbije. Zato zahtevamo od premijerke da izvrši pritisak na ministra Popovića kako bi u zakonskom roku od 15 dana postupio po preporuci Poverenice.

U suprotnom zahtevaćemo njegovu smenu, jer je neprihvatljivo da u Vladi Ane Brnabić sedi ministar koji diskriminiše LGBT populaciju i odbija da poštuje zakone ove zemlje!

U mišljenju koje je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti donela po pritužbi LGBT organizacija, stoji da je ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović prekršio Zakon o zabrani diskriminacije i diskriminisao LGBT populaciju.

Ministar Nenad Popović je na svom Tviter nalogu, povodom vesti „Roko ima dve mame, A na dvojicu tata: Prva gej slikovnica osvaja region, u planu na srpskom“, izjavio sledeće: „U trenutku kada se kao država borimo na sve načine da podržimo rađanje, iz Hrvatske nam uvoze gej slikovnice! To pod hitno treba zaustaviti! Moramo da stanemo na put onima koji žele da nas ubede da je u redu da ROKO IMA DVE MAME, A ANA DVOJICU TATA“

Poverenica je dala preporuku da ministar objavi pisano izvinjenje pripadnicima LGBT populacije u roku od 15 dana od dana prijema ovog mišljenja sa preporukom, te da se ubuduće suzdrži od davanja izjava, širenja ideja i stavova kojima se omalovažavaju pripadnici LGBT populacije i podržavaju predrasude prema marginalizovanim društvenim grupama.

Gej lezbejski info centar pozdravlja mišljenje i preporuke Poverenice i zahteva oštrije kazne za one koji se oglušuju o njena mišljenja i preporuke!

(Predrag Azdejković, predsednik Gej lezbejskog info centra)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.