Sektor NVO vesti

Promocija knjige Drugovi

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

RIC1

Romski informativni centar, iz Kragujevca u saradnji sa osnovnim školama je realizovao Projekat “Promocija knjige Drugovi“ koji je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja, u cilju upoznavanja sa različitim kulturama kroz

odnose dve porodice, romske i srpske, u različitim životnim okolnostima.

Predstavu su održali đaci iz osnovnih škola, a samu kulturnu manifestaciju je odgledalo preko 700 đaka i 100 roditelja.

Aktivnosti tokom projekta su bile čitalačke radionice, promocija knjige, predstava, i Izleti sa izvođačima u Kragujevcu i Ćupriji.

Nakon održane promocije romana, stvorena je stimulativna atmosfera za jačanje tolerancije i humanosti, te za unapređenje estetskih i moralnih vrednosti svih pripadnika društva; stvorilo se podsticajno okruženje za slobodu javnog nastupa učenika.

ric2

Ideja projekta koja proizlazi iz poruke romana, uslovila je širenje prijateljstva među učenicima na principima ravnopravnosti, razumevanja i solidarnosti, omogućena je saradnja među učenicima različitih društvenih grupa, kao i atmosfera za prihvatanje svih subjekata u zajednici, kako na lokalnom, tako i na regionalnom nivou.

Diseminacija ovog projekta nastaviće se i posle realizovanih aktivnosti, širenjem i promovisanjem dramskog prikaza u drugim ustanovama na regionalnom i lokalnom nivou.

(Romski informativni centar)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.