Sektor NVO vesti

Suzan Perou dolazi u Srbiju

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Izdavačka kuća Kovačnica priča, Savez učitelja Srbije i organizacija Obrazovanje plus dovode u Srbiju Suzan Perou, autorku terapeutskih priča za decu žrtve nasilja, koja su doživela neke veće ili manje traume, za decu koja se teško snalaze u određenim situacijama ili kojoj je potrebna pomoć u korekciji nekog neželjenog ponašanja (deca koja kradu, lazu, nemaju radne navike, udaraju drugu decu, kvare igru…)

Suzan živi i radi u Australiji, kao profesor na Učiteljskoj akademiji, a kao svetski priznat stručnjak putuje po celom svetu i drži seminare za roditelje, učitelje, vaspitače i pedagoge. Pozivaju je kada je potrebno razrešiti neke teške situacije za pojedince ili grupe, učesnike nekih masovnih nesreća, a već 14 godina vodi obuke za stručnjake u zdravstvu i pedagogiji – lekare, medicinske sestre, psihologe, pedagoge, učitelje i školske savetnike… Autor je nekoliko knjiga o značaju bajki i priča kao pomoćnog sredstva za prevazilaženje problema, isceljivanje i povratak u ravnotežu posle traumatskih iskustava.

http://susanperrow.com/about/

Suzan Perou će u Beogradu, 21. i 22. aprila održati seminar Pedagoške (terapeutske/isceljujuće) priče, na kome roditelje, učitelje, vaspitače i pedagoge vodi kroz proces kreiranja priča koje se odnose na konkretan problem ili situaciju – “Priče koje vraćaju ravnotežu i celovitost ponašanju ili situaciji koja je izvan ravnoteže.”

Učesnici će dobiti međunarodni sertifikat o pohađanju seminara, a obezbeđen je prevod i osvežnje. Cena semnara je 4.950 za uplate do 20. marta, a 5.950 za uplate posle 20. marta.

Dolazak Suzan Perou u Srbiju je veoma značajan, jer će konačno i ovde svi oni koji su upoznati sa njenim radom (do sada je vodila radionice u Hrvatskoj i Sloveniji, od zemalja u najbližem okruženju, a dve njene knjige su prevedene na hrvatski jezik) imati priliku da uče od ove izuzetne žene i da se unapređuju na ličnom i profesionalnom planu.

Suzan će ovom prilikom promovisati svoju prvu knjigu objavljenu na srpskom jeziku, u izdanju Kovačnice priča, u okviru edicije Žana Borisavljević, koju će učesnici seminara imati priliku da kupe sa popustom, a nakon seminara će knjiga biti u slobodnoj prodaji u knjižarama širom Srbije. Objavljivanje knjige Lekovite priče, kao i organizacija seminara Suzan Perou, je nastavak aktivnosti kojima se ukazuje poštovanje i održava sećanje na Žanu Borisavljević, izuzetnog pedagoga i osnivača organizacije Obrazovanje plus.

Informacije i registracija: office@kovacnicaprica.com

Vesna Belčević, zamenica predsednika

Obrazovanje plus

obrazovanjeplus@gmail.com

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.