Sektor NVO vesti

Uhvati film u Futogu i na Slanoj bari

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Zagrevanje pred 16. izdanje Uhvati film festivala, koje se održava od 24. do 30. septembra u Kulturnom centru Novog Sada, očekuje nas u Futogu i na Slanoj bari!

Najbolji filmovi sa prošlogodišnjih festivala, biće prikazani prvo 20. septembra od 18h u Bioskopu KC Mladost u Futogu, u saradnji sa Bioskopom KC Mladost Futog. Publika će uživati u jednosatnoj projekciji ukupno pet kratkometražna filma: Zaveslaji iz Srbije, Užad i Cezarov glas iz Španije, Ljubav na prvi pogled iz Engleske i Karmen iz Italije.

Odmah sutradan, 21. septembra od 18h, u MZ Slana bara očekuje nas još jedna projekcija, ovog puta četiri kratkometražna filma: Zaveslaji iz Srbije, Užad i Cezarov glas iz Španije, Ljubav na prvi pogled iz Engleske. U oba mesta, nakon projekcije filmova, publiku očekuje diskusija.

Projekcije se realizuju u okviru Novosadskih filmskih karavana “Uhvati film”, koji je podržala Gradska uprava za kulturu. Događaji se sastoje od jednosatnih projekcija izabranih filmova sa Uhvati film festivala, u novosadskim udaljenijim mesnim zajednicama/ustanovama kulture, nakon čega sledi diskusija sa publikom. Projekat se realizuje u cilju decentralizacije kulturne ponude u Novom Sadu, povećanje participacije građana/ki u kulturnim sadržajima, uspostavljanje odnosa umetničko delo-publika i senzibilizacija građana, ka boljem razumevanju i prihvatanju različitosti.

Ovogodišnje premijerno izdanje 16. Filmskog festivala „Uhvati film“, održava se od 24. do 30. septembra u Kulturnom centru Novog Sada (više o festivalu na: http://sr.uhvatifilm.org/), nakon čega će svoje izdanje imati i u Rijeci, Banjaluci i Kotoru, što Uhvati film čini jedinim regionalnim festivalom o invalidnosti na ovim prostorima. Od nastanka, održava se sa istim ciljem: informisanje javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

http://uhvatifilm.org/

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.