Sektor NVO vesti

Uključivanje mladih u proces istraživanja i menjanja rodnih uloga i obrazaca u Sandžaku

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Konferencija Beogradskog centra za ljudska prava,  „Youth Brings On Enlightenment“ održaće se 8. marta od 10 časova u Kući ljudskih prava i demokratije ul. Kneza Miloša 4, Beograd.

Konferencija je završni događaj projekta „Uključivanje mladih u proces istraživanja i menjanja rodnih uloga i obrazaca u Sandžaku“ i posvećena je rodnoj ravnopravnosti iz perspektive mladih u Srbiji danas. Na konferenciji će biti prikazan animirani film „Alma“, koji je rezultat rada sa mladima iz tri zajednice- Sjenice, Prijepolja i Novog Pazara. Tematika filma je rodna socijalizacija i opresivne rodne norme, i to kroz simbolički prikaz konkretnih zabrana i poželjnih načina ponašanja kada su u pitanju žene u Srbiji.

Kako mladi definišu današnjeg muškarca, a kako ženu? Koliko rodne norme, koje su mladi usvojili, opravdavaju rodno zasnovano nasilje? Kako uključiti temu rodnih normi i rodno zasnovanog nasilja u školski nastavni plan? Koje kreativne alate koristiti u radu sa mladima na temu roda/rodne ravnopravnosti?

Ovo su neka od pitanja koja će biti otvorena  na panelima u okviru konferencije, na kojima će učestvovati  aktivisti/ aktivistkinje,  studenti/ studentkinje, omladinski radnici/ce, novinari/ke  i razni drugi govornici  i govornice, koji  se na različite načine bave temom  roda, rodnih uloga i rodno zasnovanog nasilja.

Prijava na konferenciju vrši se putem linka: https://goo.gl/forms/dDDXlaVLNo1WfPFz2

Prijave se primaju do 6. marta. 2018. godine. Program konferencije je dostupan u prilogu.

Za više infomacija možete kontaktirati: Nevenu Nikolić, koordinatorku omladinskih programa Beogradskog centra za ljudska prava (064-8246513).

Nadamo se da ćete svojim učešćem dati svoj doprinos ovoj temi, i podržati naše napore u radu na društvenoj promeni.

Celo pozivno pismo možete naći OVDE.

Agendu možete naći OVDE.

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.