Sektor NVO vesti

Završen prolećni ciklus „Novosadskih cvetnih pijaca“

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

„Novosadske cvetne pijace“ Pokret gorana Novog Sada organizuje od 2003. godine, u prolećnom i jesenjem periodu, sa ciljem da građanima na jednom mestu obezbedi sve što je potrebno za uređenje bašte, vrta, balkona kao i enterijera.

9631I ove godine Pokret gorana Novog Sada je sa dolaskom proleća organizovao pet „Cvetnih pijaca“. Kroz cvetne manifestacije novosađanima/kama smo pružili priliku da urede svoje balkone i dvorišta. Svaka od izložbi je tokom dva dana održavanja, okupila veliki broj izlagača i posetilaca, koji su u periodu od 8 do 20 časova posetili plato ispred SPC „Vojvodina“. Raznovrsne boje sezonskog prolećnog cveća ulepšale su otvoren prostor ispred SPC „Vojvodina“ tokom održavanja „Cvetnih pijaca“ kao i mnogobrojne vrtove, bašte i terase. Takođe, posetioci su imali i prilike da se upoznaju i sa nekim novim vrstama biljaka koje su ovog proleća bile u ponudi. Na „Cvetnim pijacama“ je imalo priliku da se predstavi veliki broj izlagača iz Novog Sada i okoline, ali i izlagači iz cele Srbije – iz okoline Subotice, Zrenjanina, Titela, Bačke Palanke, Beograda, Valjeva, Vrnjačke banje i Kruševca. Pored cveća i sadnog materijala ponuda je upotpunjena proizvodima starih i umetničkih zanata i meda i zdravstveno-bezbedne hrane. Na izložbi su primećene i organizovane posete grupe dece iz osnovnih škola što je svakako još jedna potvrda o edukativnom karakteru manifestacije. Pokret gorana Novog Sada je već tradiocionalno priredio radionice na temu sadnje cveća, u saradnji sa ŠOSO „Milan Petrović“ i održala se radionica „Sasvim prirodna subota“ gde su nas naši Goroljubi posetili. Takođe, radili smo i promociju Goranskih Eko Kampova za 2018. godinu.

Pokret gorana Novog Sada je veoma zadovoljan odzivom izlagača koji su predstavili svoje proizvode građanima Novog Sada i kojih je bilo u proseku oko 90 (po pijaci), kao i samim brojem posetioca i kupaca na Cvetnim pijacama. Jedna od najvećih i najposećenijih je upravo bila prva ovogodišnja „Cvetna pijaca“. Sa obzirom na ovakav vid zainteresovanosti i podrške koju smo dobili od naših izlagača kao i poverenje građana, pripremaćemo jesenji ciklus Cvetnih pijaca.

Mediji su i ovog puta bili zainteresovani za saradnju sa organizatorima kroz najavu termina i sadržaja „Cvetnih pijaca“, objavljivajući širokom auditorijumu priliku da na jednom mestu vide izlagače okupljene iz raznih krajeva zemlje sa istim ciljem – da na najbolji mogući način predstave kulturu i tradiciju naših prostora. Kao rezultat ovakve saradnje je velika posećenost, ne samo građana koji su kupovali već i onih koji su uživali u susretima sa drugim poštavaocima prirode na platou ispred SPENS-a, i to predstavlja još jedan vid podrške organizatoru, Pokretu gorana Novog Sada u naporima da Novi Sad bude još lepši i zeleniji grad.

(Pokret gorana Novog Sada)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.