Sektor NVO vesti

Zdravstvo i zdravlje u Srbiji: da li imamo iste šanse za zdrav i dug život?

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Panel diskusija „Zdravstvo i zdravlje u Srbiji: da li imamo iste šanse za zdrav i dug život?“, povodom predstavljanja četvrtog broja MONS-a (Monitoring socijalne situacije u Srbiji) organizuju FREN i SeConS, u četvrtak, 22. februara 2018. godine, od 14-15:30 h, na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, Kamenička 6, I sprat (Profesorska sala).

Cilj panel diskusije je da predstavi najnovije podatke i otvori diskusiju o ključnim pitanjima u vezi sa zdravljem i zdravstvom u Srbiji. Diskusija će u fokusu imati nekoliko ključnih tema: koliko je javno zdravlje uspešno za sve, kako građani Srbije ocenjuju sopstveno zdravlje i koliko je efikasno zdravstvo u Srbiji.

Panelisti:

• Prof. dr Slobodan Cvejić, ko-urednik četvrtog broja MONS-a i direktor istraživanja SeConS-a

• Prof. dr Mihail Arandarenko, ko-urednik četvrtog broja MONS-a i predsednik Upravnog odbora FREN-a

• Dr Kori Udovički, predsednica Upravnog odbora CEVES-a

• Dr Zsofia Pusztai, direktorka Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji (TBC).

Kako bi omogućili veću dostupnost i bolje razumevanje rezultata istraživanja društvenih nauka, predstavili ekonomska i socijalna pitanja u Srbiji iz drugačijeg ugla i otvorili prostor za razmenu znanja između različitih aktera, FREN i SeConS su odlučili da pokrenu MONS platformu (www.mons.rs). Tokom prve godine na MONS-u se analiziraju društvene i ekonomske nejednakosti u Srbiji, njihovi efekti i daju preporuke za mere i politike koje mogu doprineti smanjenju nejednakosti.

Pored stručnjaka iz Srbije, u diskusiji na platformi učestvuju i drugi zainteresovani eksperti iz regiona i Evropske unije. Pokretanje platforme podržao je “PERFORM”, projekat Švajcarske agencija za razvoj i saradnju, koji sprovodi organizacija HELVETAS Swiss Intercooperation u partnerstvu sa Univerzitetom u Friburgu.

Molimo Vas da Vaše prisustvo na tribini potvrdite na email: communication@secons.net.

(SeConS)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.