Sektor NVO vesti

Izazovi integrisanja pravosuđa na Kosovu – Efekti dogovora Beograda i Prištine na pristup pravdi

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Konferencija „Izazovi integrisanja pravosuđa na Kosovu – Efekti dogovora Beograda i Prištine na pristup pravdi“, koju organizuje Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM, održaće se u četvrtak, 9. maja 2019. godine, sa početkom u 11 časova, u velikoj sali Kuće ljudskih prava i demokratije, Kneza Miloša 4, Beograd. Konferenciju organizujemo u cilju predstavljanja rezultata projekta „Građanski monitoring za snažnije pravosuđe”, koji se implementira uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške i Balkanskog fonda za demokratiju. Cilj projekta je upravo utvrđivanje i procena napretka koji je Srbija ostvarila u oblasti reformi koje se tiču pravosuđa predviđenih pregovaračkim poglavljima 23 i 35.

Na konferenciji će se predstaviti publikacija “Integracija pravosuđa u kontekstu dijaloga Beograda i Prištine i procesa pristupanja Evropskoj Uniji” kao jedan od najvažnijih rezultata projekta. Publikacija predstavlja jedinstveni prikaz primene i efekata Sporazuma o pravosuđu postignutog u okviru Briselskog dijaloga kao i ispunjenja svih povezanih aktivnosti na koje se Srbija obavezala u procesu pristupanja Evropskoj uniji, kroz Poglavlja 23 i 35. Budući da je ovo prvi alternativni izveštaj u Srbiji, javnosti će biti predstavljene informacije o funkcionisanju integrisanog pravosuđa, problemima i izazovima sa kojima se sudije i tužioci suočavaju, načinu raspodele i sudbini starih predmeta, kao i posledicama koje integracija ostavlja na pristup pravdi građanima.

Radni jezik konferencije je srpski, a biće obezbeđen simultani prevod na engleski jezik. Molimo Vas da Vašu prijavu ili prijavu učešća predstavnika Vaše organizacije/ institucije pošaljete elektronskim putem do srede, 8. maja 2019. godine do 15h na office@yucom.org.rs.

(YUCOM)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.