Sektor NVO vesti

Položaj žena na tržištu rada

Ознаке: , , , ,

Objavio Zoran Markovic

UN Women Srbija poziva organizacije civilnog društva (OCD) koje su postavile rodnu ravnopravnost i ženska prava kao jedan od ciljeva organizacije u okviru Statuta, da podnesu predloge projekata u skladu sa dokumentom u nastavku. Ovaj poziv za podnošenje predloga projekata pokrenut je kao podrška ekonomskom osnaživanju žena, u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti u Srbiji“. Evropska unija je izdvojila sredstva za podršku najmanje četiri projekta koji će se sprovoditi širom Srbije. Projekti treba da doprinesu primeni Nacionalne strategije za rodnu ravnopravnost 2016-2020, specifično vezanih za unapređenje položaja žena na tržištu rada.

Predloge projekata uz prateću dokumentaciju treba poslati na adresu UN Women u Srbiji  info.serbia@unwomen.org najkasnije do 1. aprila 2019. godine u 23.30 (GMT + 1).

Predlozi projekata primljeni nakon toga neće biti uzeti u razmatranje.

Info sesije povodom UN Women poziva za podnošenje predloga projekata u oblasti ekonomskog osnaživanja žena, tokom kojih će OCD koje se bave rodnom ravnopravnošću i pravima žena imati mogućnost da postave pitanja i dobiju pojašnjenja o svim detaljima poziva će biti organizovane:

  • 12. marta 2019. godine, od 10-11 časova u Nišu, EU Info Point, Vožda Karađorđa 5
  • 13. marta 2019. godine, od 14-15 časova u Beogradu, EU Info Centar, Kralja Milana 7
  • 14. marta 2019. godine od 10-11 časova u Novom Sadu, EU Info Point, Bulevar Mihajla Pupina 17
  • 20. marta 2019. godine od 11-12 časova u Užicu, Gradska kuća, Dimitrija Tucovića 52

Kako je broj učesnica/ka ograničen, molimo Vas da potvrdite Vaše prisustvo, sa naznakom kojoj info sesiji ćete prisustvovati, Milici Marjanović, na e-mail adresu milica.marjanovic@unwomen.org najkasnije do 12. marta 2019. godine.

Sva potrebna projektna dokumentacija može se naći OVDE.

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije objavio je javni poziv za pružanje mentorske i savetodavne podrške u pripremi predloga projekata za konkurs „Položaj žena na tržištu rada“.

(Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom)

 

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.