Sektor NVO vesti

Poziv na konferenciju: Partnerstvo za otvorenu upravu – otvorenost u službi poverenja

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave obaveštava sve zainteresovane da se u okviru međunarodne inicijative Partnerstvo za otvorenu upravu – POU (eng. Open Government Parntership – OGP) od 11-17. marta 2019. godine održava Nedelja Partnerstva za otvorenu upravu – globalna akcija u cilju promovisanja otvorenosti uprave, podsticanja inkluzije i unapređenja upravljanja kroz saradnju između vlada i građana.

Tokom Nedelje Partnerstva za otvorenu upravu biće održano više događaja posvećenih uključivanju lokalnih samouprava u ovu inicijativu, a kao završni događaj Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, u saradnji sa Misijom OEBS u Srbiji, organizuje Konferenciju Partnerstvo za otvorenu upravu – otvorenost u službi poverenja, koja će se održati u petak, 15. marta 2019. godine u hotelu “Hajat“, Milentija Popovića 5, Novi Beograd.

S obzirom na to da je ove godine cilj da se u inicijativu Partnerstvo za otvorenu upravu uključe novi partneri, svrha Konferencije jeste promovisanje inicijative Partnerstvo za otvorenu upravu u cilju uključivanja jedinica lokalne samouprave, predstavljanje Akcionog plana na republičkom nivou, modela akcionog plana za lokalni nivo, kao i aktivnosti različitih državnih institucija, lokalnih samouprava, civilnog društva, IT i poslovne zajednice u cilju unapređenja transparentnosti, učešća javnosti, javne odgovornosti i korišćenja novih tehnologija kao instrumenta za unapređenje ovih vrednosti.

Ovim putem organizatori pozivaju predstavnike organizacija civilnog društva da prisustvuju Konferenciji tako što će poslati svoje prijave za učešće Rodić Danilu iz Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom na e-mail adresu danilo.rodic@civilnodrustvo.gov.rs najkasnije do srede, 13. marta 2019. godine do kraja radnog vremena.

O Partnerstvu za otvorenu upravu i dosadašnjim aktivnostima Republike Srbije možete se informisati na internet prezentaciji ove inicijative u Republici Srbiji, kao i na internet prezentaciji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave , dok u nastavku možete preuzeti:

(Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.