Sektor NVO vesti

Program podrške civilnom društvu za javno zagovaranje

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Beogradska otvorena škola u saradnji sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost i Balkanskom istraživačkom mrežom Srbije raspisuje Poziv za podnošenje predloga projekata u okviru Programa podrške civilnom društvu za javno zagovaranje.

Program se realizuje u okviru projekta „Aktivni građani-bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju“ koji je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Program podrške civilnom društvu za javno zagovaranje podrazumeva projektnu i programsku podršku.

U okviru prvog Poziva će biti podržano 20 organizacija civilnog društva, od čega 10 kroz projektnu podršku (koja uključuje i finansijsku podršku), a 10 kroz programsku podršku (mentorsku podršku).

Program podrške organizacijama civilnog društva za javno zagovaranje je pokrenut sa ciljem da unapredi prakse javnog zagovaranja u Srbiji i približi građanima aktivnosti javnog zagovaranja organizacija civilnog društva. Program podstiče organizacije civilnog društva na inovativni pristup osmišljavanju i sprovođenju kampanja javnog zagovaranja i izgradnju sopstvenih kapaciteta kroz zagovaranje u praksi.

Opšti cilj projekta „Aktivni građani-bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju“ je da doprinese jačanju demokratskog društva u Srbiji, utemeljenog na kulturi učešća u političkom procesu i doslednoj demokratskoj praksi. Specifični ciljevi Projekta su da: unapredi prakse javnog zagovaranja u civilnom društvu u Srbiji, poveća podršku građana aktivnostima organizacija civilnog društva i unapredi proces donošenja odluka i razvoja javnih politika, unapredi razumevanje zagovaračke uloge organizacija civilnog društva među građanima, medijima i donosiocima odluka.

Rok za podnošenje predloga projekata je nedelja, 24. mart 2019. godine do 23 sata i 59 minuta.

Podnošenje predloga projekata za učešće na Programu se vrši isključivo elektronskim putem preko onlajn platforme javnozagovaranje.bos.rs

Predlozi projekata koji budu dostavljeni na drugi način neće biti razmatrani.

Više informacija o projektu, projektnim formularima možete pronaći na sajtu javnozagovaranje.bos.rs

Za sva pitanja i nedoumice, BOŠ tim vam stoji na raspolaganju putem mejla: javnozagovaranje@bos.rs

(BOŠ)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.