Sektor NVO vesti

Tabloidi i predsednik ugrožavaju bezbednost Rade Trajković

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

Spekulacije o svedočenju Rade Trajković u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, iznete u provladinim tabloidima Informer i Alo, kao i izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predstavljaju opasan poziv na linč, što ugrožava njenu bezbednost. Osim toga, takvi napisi su primer brutalnog napada na ličnost Rade Trajković, i njen integritet.

Predsednik Vučić se od ubistva Olivera Ivanovića meša u istražni postupak tako što unapred amnestira neke od svojih najbližih saradnika poput Milana Radoičića.

Podsećamo, on je izjavio da je “svedokinja Rada Trajković, između ostalog, izjavila da je imala neprekidne kontakte sa pokojnim Oliverom Ivanovićem i da je Oliver bio stalno praćen i prisluškivan od profesionalne službe, a naročito države Srbije” uz komentar – “vidite vi kakav je lažov, ta žena”.

Povodom zahteva specijalnog kosovskog tužioca da se Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, koji su 23. novembra prošle godine uhapšeni zbog sumnje da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića, produži pritvor, tabloidi Informer i Alo su tu odluku doveli u vezi sa svedočenjem Rade Trajković. Sugeriše se naime, da je Rada Trajković, kako ističe Alo, “šiptarskim istražiteljima ispričala da su Olivera Ivanovića prisluškivale i pratile službe Republike Srbije, i pritom nije ponudila nijedan argument ili dokaz za tu tvrdnju”. Alo takođe navodi da je Rada Trajković “bez ikakvih dokaza, izjavila da iza ubistva Olivera Ivanovića stoji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić i njegovi ljudi koji su došli iz Srbije“. Informer već u naslovu optužuje Radu Trajković “SKANDAL! Rada Trajković pred šiptarskim tužiocem lažno optužila Srbe za ubistvo Olivera Ivanovića”.

(Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.