Sektor NVO vesti

Toplički centar za demokratiju i ljudska prava među najboljim svetskim istraživačkim organizacijama

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Na spisku najboljih svetskih istraživačkih organizacija koje se bave temom transparentnosti i dobre uprave Univerzitet u Pensilvaniji uvrstio je i Toplički centar za demokratiju i ljudska prava.

Za razliku od Nacionalne koalicije za decentralizaciju koja se takođe našla na ovoj prestižnoj listi, Toplički centar je zauzeo još bolju poziciju, pa je na 36. mestu u Global Go To Think Tank Index Report 2018, izveštaju koji pomenuti univerzitet objavljuje poslednjih 13 godina.

Predsednik Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava Dragan Dobrašinović kaže da se radi o velikom priznanju za uporan, profesionalan, istraživački i analitički rad koji traje punih 18 godina.Priznanje ne pripada samo nama, već i koleginicama i kolegama iz Koalicije za nadzor javnih finansija i svim saradnicima i prijateljima sa kojima smo godinama gradili našu organizaciju. Priznanje je posledica velikog zajedničkog patriotskog poduhvata dobronamernih, obrazovanih i hrabrih ljudi, koji će nastaviti da se bore za Srbiju u kojoj će vlast biti podređena volji i kontroli građana i raditi u njihovom najboljem interesu – naveo je Dobrašinović.

Godišnji Global Go To think Tank Index rangira vodeće svetske istraživačke centre u različitim kategorijama. Izveštaj je rezultat panela održanih sa predstavnicima 1.796 institucija, stručnjaka iz štampanih i elektronskih medija, akademske zajednice, javnih i privatnih donatorskih institucija i vlada širom sveta.

U kategoriji transparentnosti i dobre uprave dominiraju organizacije iz SAD i Britanije, a sa Balkana među 68 najboljih, pored Topličkog centra i NKD-a, jesu i 2 albanske, rumunska, crnogorska i jedna bugarska organizacija.

Inače, Dobrašinović povremeno piše kolumne za Južne vesti, a on i Centar koji vodi godinama su aktivni u borbi protiv korupcije i za transparentno trošenje novca poreskih obveznika.

(Južne vesti)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.