Sektor NVO vesti

Tvoja priča je važna

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

Počeo je drugi krug evropskog istraživanja o lezbejkama, gej, biseksualnim, transrodnim, interseks i nebinarnim osobama, te o drugim osobama nedefinisanog pola.

Osim povremenih novinskih izveštaja o diskriminaciji nad lezbejkama, gejevima, biseksualnim, transrodnim i interseks osobama (LGBTI), postoji jako malo komparativnih podataka sakupljenih širom EU o svakodnevnim iskustvima LGBTI osoba u odnosu na diskriminaciju.

Kako bi dala podršku zakonodavstvu i kreiranju politika jednakog postupanja, Agencija Evropske unije za osnovna prava (FRA) pokrenula je na nivou EU, LGBTI istraživanje putem internet upitnika koji je dostupan on-line, i koji će prikupiti iskustva gejeva, lezbejki, biseksualnih, transrodnih i interseks osoba starijih od 15 godina koji žive u Evropskoj uniji, Srbiji ili Severnoj Makedoniji.

Vaše učestvovanje u ovom istraživanju od izuzetne je važnosti. Vaši odgovori će biti obrađeni na način koji štiti Vašu anonimnost tako da Vas prilikom prezentacije rezultata istraživanja niko ni na koji način neće moći povezati sa odgovorima koje ste dali.

Na osnovu rezultata istraživanja, nacionalni i evropski donosioci odluka, kao i nevladine ili udruženja civilnog društva, biće u mogućnosti da bolje prepoznaju svoje zagovaračke strategije i aktivnosti te time pomognu da LGBTI zajednica živi i izražava se slobodno bez diskriminacije. S ciljem davanja težine rezultatima, evropsko LGBTI istraživanje računa na učešće velike i različite grupe lezbejki, gejeva, biseksualnih, trans i interseks osoba iz svake zemlje. Ovo je 2. krug prikupljanja LGBTI iskustava širom EU, u okviru najvećeg istraživanja napravljenog do sada u ovom području.

Tvoja priča je važna: www.lgbtisurvey.eu/lgbti

Anketu je naručila Agencija Evropske unije za osnovna prava (FRA). Kompanija za statističke konsultanske usluge Agilis je ovlaš ena za tehničku implementaciju. Homo Evolution, organizacija posvećena komunikaciji ka LGBTI zajednici, sprovodi komunikacijske aktivnosti.

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.