Monitoring bužeta Budžetske vesti, NVO vesti

Ne primam mito, radim za platu

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Konferencija za medije Udruženja građana “Srbija u pokretu” održaće se u nedelju, 14. novembra 2010. godine u prostorijama Medija centra u Beogradu, ul. Terazije broj 3 sa početkom u 12:00 časova.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati kampanje posvećene borbi protiv korupcije u zdravstvu pod nazivom “Ne primam mito, radim za platu”, simbolično, na dan Svetih Vrača, zaštitnika lekarske profesije.

Kampanja „Ne primam mito, radim za platu“ realizovana je uz finansijsku podršku Instituta za održive zajednice i USAID-a, a bavila se temom korupcije u zdravstvu na nivou primarne zdravstvene zaštite u Beogradu sa ciljem otvaranja dijaloga između pacijenata i lekara i osnaživanjem lekara da javno istupe u odbranu svoje profesije. U okviru kampanje prikupljeno je i 10.000 potpisa podrške građana inicijativi Udruženja građana „Srbija u pokretu“ za usvajanje Građanske antikorupcijske povelje.

Na konferenciji će govoriti Jelena Stanojković – Izvršna direktorka Udruženja građana “Srbija u pokretu”, Bojana Selaković – Program menadžerka Udruženja građana „Srbija u pokretu“ i dr Dragoslav Despotović – lekar Doma zdravlja Rakovica.

Molimo Vas da potvrdite prisustvo ovom događaju najkasnije do subote 13. novembra 2010. u 16:00 časova putem kontakt telefona: 060/4510115 ili putem e-mail adrese: pokreni@srbijaupokretu.oгg.

Komentari (1)

olivera

02-12-2010 u 13:29    


Pozdravljam ovu akciju a narocito dr. Despotovica koga sam imala prilike da upoznam u studentskim danima…Potice iz jedne postene porodice pa ne cudi da bedz sa porukom „ne primam mito radim za platu“ bas on nosi…Puno uspeha i veliki pozdrav…

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.