Sektor NVO vesti

Četvrti konkurs „Dobrota“

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Državna lutrija Srbije u saradnji sa Balkanskim fondom za lokalne inicijative, objavljuje četvrti konkurs „Dobrota“, kojim želi da podstakne udruženja građana u Srbiji da prijave svoje projekte koji će biti usmereni na unapređenje međugeneracijske saradnje, druženje i međusobnu podršku starih i mladih u lokalnim zajednicama širom Srbije. Kroz podršku projektima udruženja građana usmerenim na kulturno i društveno oživljavanje lokalnih zajednica putem razmene iskustava, veština i zanata, DLS želi da podstakne međugeneracijsku saradnju, solidarnosti i volonterski duh, koji su deo kulture i tradicije u Srbiji.

Na konkurs se mogu prijaviti udruženja građana iz cele Srbije koja deluju na nivou lokalnih zajednica. Maksimalan iznos donacije za jedan projekat je 400.000 dinara. Konkurs traje do 22. avgusta 2011. godine.

Više informacija o uslovima konkursa, kao i formulare za prijavu projekata možete naći na veb sajtu Državne lutrije Srbije (www.lutrija.rs) i BCIF-a (www.bcif.org).

Promocija konkursa za udruženja građana iz Kragujevca i okolnih mesta održaće se u utorak, 5. jula 2011. godine u 15.30, u restoranu Italija, Crveni krst, Svetozara Markovića 7, Kragujevac.

Možete prijaviti jednog predstavnika Vašeg udruženja građana i potvrditi učešće na i-mejl adresu: office@bcif.org, najkasnije do petka, 1. jula 2011. godine.

Konkurs administrira Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF), koji od 1999. godine sprovodi različite programe donacija. Do danas je BCIF podržao preko 700 projekata u iznosu od preko 3 miliona evra. (www.bcif.org).

Sledeći svoje strateško opredeljenje i posvećenost razvoju društva, te posebno pomoć ranjivim grupama, Državna lutrija Srbije sprovodi program donacija „Dobrota“. U okviru ovog programa, putem različitih konkursa, finansiraju se raznovrsni projekti koji su u skladu sa strateškim ciljevima DLS-a. U okviru programa „Dobrota“ do sada je dodeljeno 13 donacija u 12 lokalnih zajednica sa sredstvima od 6.314.306 dinara putem 3 javna konkursa.

BCIF

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.