Sektor NVO vesti

Mogućnosti uvođenja posebnog računovodstva i finansijskog izveštavanja za nedobitne organizacije u Srbiji

Ознаке:

Objavio Zoran Markovic

Konferencija za novinare Građanskih inicijativa predstavljanje pubilikacije „Mogućnosti uvođenja posebnog računovodstva i finansijskog izveštavanja za nedobitne organizacije u Srbiji“, održaće se 5.4.2011. od 12 časova Terazije 3, II sprat, Mala sala Medija centra.

U publikaciji je prikazan detaljan pregled okruglog stola koji su Građanske inicijative organizovale 30. juna 2010. godine u Narodnoj banci Srbije, na kome je predstavljena „Analiza mogućnosti uvođenja posebnog računovodstva i finansijskog izveštavanja za Organizacije civilnog društva (OCD)“. Ovo je prva analiza te vrste jer se bavi mogućnosću unapređenja sistema računovodstva i finansijskog izveštavanja u Srbiji imajući u vidu specifičnosti neprofitnih organizacija (NPO) u odnosu na privredna društva i druga komercijalna pravna lica. U njoj je dat komparativni prikaz računovodstva i finansijskog izveštavanja u državama u okruženju i šire. Pored analize, publikacija sadrži detaljniji pregled diskusije, kao i uvodne reči autora Analize i njihove prezentacije.

Govore:

  • Dubravka Velat, zamenica direktora Građanskih inicijativa

Autori Analize:

  • dr Milan Negovanović
  • Ivan Antić
  • Srđan Stošić

Agenda događaja (pdf)

Prisustvo je potrebno da potvrdite telefonom na 2625942 ili e-mailom na dejana@gradjanske.org do petka 01.04.2011. godine.

Medija centar

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.