Sektor NVO vesti

Nataša Kandić odbacila optužbe

Ознаке:

Objavio Zoran Markovic

Izvršni direktor Fonda za humanitarno pravo (FHP) Nataša Kandić odbacila je navode da je inicijativa za osnivanje regionalne komisije REKOM propala, da su Fond i ona nenamenski potrošili milion evra i poručila da su finansijski izveštaji i izveštaji revizora dostupni javnosti na web sajtu zarekom.org.

„Verujemo u ostvarenje ideje o osnivanju REKOM. Radićemo predano, kao i do sada, da države u region osnuju REKOM“, navodi se u pisanoj izjavi Kandić.

Prema njenim rečima, ovaj proces ne mogu zaustaviti pojedinici iz Helsinškog odbora za ljudska prava u Republici Srpskoj ili iz Udruženja Izvor iz Prijedora, koji tri godine govore da je REKOM propao i da su Fond i Nataša Kandić potrošili milione evra.

Očekujemo da svi državni poslovi oko osnivanja REKOM mogu biti obavljeni do kraja 2012. godine i da REKOM bude osnovan u prvoj polovini 2013. godine, istakla je ona i podsetila je do sada prikupljeno pola miliona potpisa građana država bivše Jugoslavije za ovu inicijativu.

Kandić je poručila, kada se govori o trošenju novca i prevarama donatora, da su finansijski izveštaji i izveštaji revizora dostupni javnosti na web sajtu zarekom.org.

Osim finansijskih izveštaja FHP, na internetu nema finansijskih izveštaja državnih organa, kao ni izveštaja nevladinih organizacija koje deluju u regionu. To dovoljno govori, poručila je Kandić. (FoNet)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.