Sektor NVO vesti

Prvi nacionalni izveštaj o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

Prvi nacionalni izveštaj o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva u Republici Srbiji za period 2008–2010. godine usvojen je 17. marta 2011. godine na sednici Vlade Srbije.

Tekst Izveštaja možete preuzeti ovde: Prvi nacionalni izveštaj o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva (pdf)

Prvi nacionalni izveštaj o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva u Republici Srbiji obuhvata: pregled zakonskog, strateškog i institucionalnog okvira relevantnih za procese socijalnog uključivanja i smanjenja siromaštva, analizu trenutnog stanja u relevantnim oblastima, pregled realizovanih mera, zaključke i izazove i osnovne pravce razvoja za naredni period.

Priprema Izveštaja predstavlja zajedničku aktivnost resornih ministarstava i drugih organa izvršne vlasti, Narodne skupštine, lokalnih samouprava, organizacija civilnog društva, međunarodnih partnera, naučnih i istraživačkih institucija, socijalnih partnera i ekspertske zajednice.

Sa željom da omogući svim zainteresovanim stranama da daju svoj doprinos u izradi Izveštaja, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva je sproveo sveobuhvatan proces konsultacija kako bi se postigao nacionalni konsenzus oko osnovnih nalaza i prioritetnih pravaca delovanja za naredni period koji su predstavljeni u ovom izveštaju. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim partnerima koji su doprineli izradi izveštaja.

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.