Sektor NVO vesti

Rasprava „Budućnost pismenosti“

Ознаке:

Objavio Zoran Markovic

Beogradska otvorena škola organizovala je drugu raspravu „Budućnost pismenosti“ u okviru programa Suočavanje s budućnošću, u sredu, 30. marta 2011. godine. U raspravi su učestvovali prof. dr Desanka Radunović iz Nacionalnog prosvetnog saveta, prof. dr Ivan Ivić, ekspert za obrazovne politike, prof. dr Ljubiša Rajić, profesor Filološkog fakulteta, dr Aleksandar Baucal sa Filozofskog fakulteta i Katarina Milanović, menadžerka obrazovnog programa Majkrosofta

Učesnici su istakli značaj uključivanja svih ključnih aktera u proces formiranja obrazovnih politika. Naglašeno je da je najvažnije što prosvetni kadar može da pruži svojim učenicima upravo sposobnost učenja i samostalnog mišljenja. Samo zahvaljujući tome učenici mogu da postanu spremni za izazove savremenog doba.

Rapidni razvoj tehnologija unapređuje obrazovne metode i obogaćuje život budućim generacijama, a od načina na koji će se buduće generacije pripremiti za upotrebu sada još uvek nepoznatih tehnologija zavisiće benefit koji od njih mogu da imaju.

Program Suočavanje s budućnošću obuhvata pet rasprava, koje će biti organizovane u Beogradskoj otvorenoj školi, u periodu od 28. februara do 8. juna 2011. godine.

Beogradska otvorena škola (BOŠ)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.