Sektor NVO vesti

Uloga građanskog društva u procesima EU integracija i evropeizacije Srbije

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

Fond za otvoreno društvo organizuje debatu na temu “Evropeizacija Srbije: Građansko društvo”.

Povod za raspravu je studija Fonda za otvoreno društvo i Centra za primenjene Evropske studije koja analizira ulogu građanskog društva u procesima EU integracija i evropeizacije Srbije, razloge zbog kojih je otvaranje procesa približavanja Srbije EU 2005. promenilo društveni i politički kontekst u kome organizacije građanskog društva ostvaruju svoju misiju, izazove koje su ovi procesi stavili pred građansko društvo i moguće odgovore na njih.

Cilj skupa je da se otvori nekoliko ključnih pitanja koja predstavljaju preduslov za aktivno i delotvorno učešće građanskog društva u procesima pridruživanja EU i evropeizacije Srbije. Kako bismo podstakli usredsređenu raspravu, ponudili smo konkretna pitanja koja bi trebalo da posluže kao osnova za raspravu u okviru tri panela.

Debata će biti održana u sredu, 6. jula 2011. u hotelu Kontinental, sa početkom u 10h. Putni troškovi za sve učesnike koji nisu iz Beograda će biti nadoknađeni.

Molimo vas da nas obavestite o svom učešću najkasnije do 01.07.2011. na adresu mzivkov@fosserbia.org ili rkominac@fosserbia.org ili na telefon 011/3025-800.

Studija “Evropeizacija Srbije: Građansko društvo” je dostupna na sajtu Fonda za otvoreno društvo www.fosserbia.org, dok ćete štampano izdanje primiti naknadno.

Jadranka Jelinčić, izvršni direktor

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.