Sektor NVO vesti

Srbija kakvu želim

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Konferencija za novinare Ujedinjenih nacija u Srbiji – Predstavljanje inicijative „Srbija kakvu želim“.

29.1.2013. | Vreme: 14:00 | Terazije 3, II sprat, Velika sala Medija centra.

Ujedinjene nacije će održati konferenciju za medije na kojoj će biti predstavljen proces nacionalnih konsultacija za novu razvojnu agendu posle 2015. godine.

Pod okriljem Ujedinjenih nacija, u zemljama širom sveta se trenutno vode otvorene konsultacije „World We Want 2015″, koje imaju za cilj da prepoznaju probleme koji danas postoje u svetu i predlože buduće održive ciljeve razvoja.

Proces konsultacija u okviru inicijative „Srbija kakvu želim“ stvara priliku da se prikupe mišljenja i predlozi za prioritete razvoja posle 2015.godine od velikog broja građana Srbije, uključujući i pripadnike ranjivih i marginalizovanih grupa. Popunjavanjem upitnika na veb portalu www.srbijakakvuzelim.rs i učešćem u diskusijama na zvaničnoj stranici UN Country Team-a na Fejsbuku i Tviteru, građani će moći da kažu šta misle o problemima koji postoje u našoj zemlji i razvojnim šansama za budućnost.

Proces konsultacija sprovode Ujedinjene nacije u Srbiji, u saradnji sa istraživačkom organizacijom SeCons – Grupa za razvojnu inicijativu iz Beograda.

Govori: William Infante, stalni koordinator Ujedinjenih nacija u Srbiji

Za više informacije možete kontaktirati Đorđa Novakovića na tel: 069 5547 069, email: djordje.novakovic@undp.org i Natašu Ristić na tel: 063 8132 961, email: kontakt@srbijakakvuzelim.rs.

(Medija centar)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.