Sektor NVO vesti

Tužna Morava 2 – Stara se majka ne laže

Ознаке:

Objavio Zoran Markovic

tuznamorava2Pre dve godine snimljen je kratki film „Tužna Morava“ u kome je prikazano katastrofalno stanje na toku Južne Morave kod Vranja. Taj osmominutni film uznemirio je čitavu srpsku javnost, pa i ljude iz drugih zemalja. Na servisima „YouTube“ i „Vimeo“, film je pogledalo više od 110.000 ljudi. Rukovodstvo grada Vranja i Ministarstvo za zaštitu životne sredine pokrenuli su akciju čišćenja obala reke koja je, na žalost, trajala samo dok se kamere nisu ugasile.

Ovih dana je Srboljub Pešić iz Kluba ekstremnih sportova „Extreme“, Vranje, ponovo plovio Južnom, odnosno „Tužnom Moravom“, uz pomoć nadležnih iz Sektora za vanredne situacije i njihove specijalizovane ekipe za spašavanje na vodi i iz vode.

Rezultat toga je još jedan film „Tužna Morava 2 – Stara se majka ne laže“.

Snimci su ponovo zastrašujući. Napravljeni su na istom delu reke – od Zlatokopa do Vranjske Banje , a deo muzike za ovaj film, ustupila je ženska pevačka grupa „Bilbil“.

Nadležne u Srbiji, ali i njene stanovnike očigledno stalno treba podsećati da priroda ne oprašta sistematsko uništavanje i da ćemo se jednoga dana gorko kajati. Pogledate ovu filmsku priču o uništenju naše najveće reke na jugu Srbije i širite dalje.

YouTube – Tužna Morava 2 – Stara se majka ne laže

Vimeo – Tužna Morava 2 – Stara se majka ne laže

(Srboljub Pešić, Klub ekstremnih sportova „Extreme“, Vranje)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.