Sektor NVO vesti

Uloga mladića u građenju rodno ravnopravne Evrope bez nasilja

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Centar E8 je dobila projekat u okviru programa Europe for Citizens (Evropa za građane i građanke, Akcija 2 – Mera 3: Podrška projektima iniciranim od strane organizacija civilnog društva).

Projekat „Uloga mladića u građenju rodno ravnopravne Evrope bez nasilja“ (The role of men in building gender equal and violence-free Europe) će uključiti mlade ljude iz Italije, Hrvatske, Francuske, Crne Gore, Španije, Makedonije, Portugala, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Estonije, Rumunije, Severne Irske i Srbije koj će istraživati uloga muškaraca u građenju Evrope bez nasilja u kojoj se poštuju principi rodne ravnopravnosti. Jedna od aktivnosti na projektu će biti konferencija MAN 2014.

Evropa za građane i građanke je program Evropske Unije koji podstiče aktivno evropsko građanstvo. Program je od ove godine prvi put otvoren za Srbiju, a Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije je nacionalna kontakt tačka za program. Listu svih odabranih projekat u okviru Akcije 2 – Mera 3 možete pogledati ovde.

(Centar E8)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.