Sektor NVO vesti

Izveštaj o praćenju podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

Predstavljanje Prvog nacionalnog izveštaja o praćenju podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva u Srbiji u organizaciji Građanskih inicijativa.

2.4.2014. | Vreme: 12:00 | Terazije 3, I sprat Medija centra.

Izveštaj sadrži nalaze i preporuke za definisane oblasti razvoja civilnog društva, u odnosu na postojeće međunarodne i regionalne pravne standarde i praksu koji određuju i uslovljavaju razvoj civilnog društva u Srbiji. Nalazi i preporuke odnose se na tri glavne oblasti relevantne za razvoj OCD: osnovne pravne garancije sloboda, okvir finansijske vitalnosti i održivosti OCD i odnos Vlade i OCD.

Ovo će biti prilika za predstavljanje buduće uloge i planova Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom za unapređenje okruženja za razvoj civilnog društva, ali i predstavljanje okruženja u kom se razvija civilno društvo zemalja Zapadnog Balkana i Turske.

Izrada i predstavljanje Izveštaja deo su projekta „Acquis balkanskog civilnog društva – jačanje potencijala i kapaciteta civilnog društva za javno zastupanje i monitoring“ čiji je nosilac BCSDN a koji je podržala Evropska komisija. Građanske inicijative, kao članica BCSDN mreže, rade na praćenju podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva Srbije.

Govore:

  • Dejana Stevkovski, koordinatorka projekta, Građanske inicijative
  • Maja Stojanović, izvršna direktorka Građanskih inicijativa
  • Ivana Ćirković, direktorka Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije
  • Tanja Hafner Ademi, izvršna direktorka BCSDN (Balkanska mreža za razvoj civilnog društva)

Agenda (pdf)

Pozivno pismo (pdf)

(Medija centar)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.