Sektor NVO vesti

Konkurs EU: Podrška socijalnoj inkluziji najugroženijih grupa

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

Delegacija Evropske unije u Srbiji objavila je konkurs za podnošenje predloga u okviru projekta “Podrška socijalnoj inkluziji najugroženijih grupa, uključujući Rome, kroz raznovrsniju ponudu socijalnih usluga na nivou lokalne zajednice” koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU.

Grant šema vredna 4,35 miliona evra ima za cilj unapređenje socijalne inkluzije i smanjenje siromaštva među pripadnicima najugroženijih i najsiromašnijih društvenih grupa. U saradnji sa Ministarstvom rada, zapošljavanja i socijalne politike, Delegacija EU će održati informativne sesije u Beogradu, Nišu i Užicu.

Projekat ima za cilj unapređenje socijalne inkluzije najugroženijih grupa putem obezbeđivanja održivih socijalnih usluga na nivou lokalne zajednice; unapređenje položaja Roma kroz inicijative koje za njihovu aktivnu socijalnu inkluziju; unapređenje efikasne upotrebe sredstava kroz saradnju sa partnerima i drugim akterima uključenim u pružanje podrške ugroženim grupama, kao i podsticanje i unapređenje međuopštinske saradnje (putem takozvanog “grupnog pristupa”) u pružanju socijalnih usluga.

Ukupan iznos sredstava namenjenih ovom projektu iznosi 4,350,000 evra.

Više informacija na linku.

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.