Sektor NVO vesti

Rezultati studentskog rangiranja fakulteta

Ознаке: , ,

Objavio Mladen Radulović

Nevladina organizacija i portal iSerbia.rs je tokom 2013-2014. godine ponovila ranije sprovedeno istraživanje ”Studentsko rangiranje fakulteta“. U pitanju je drugo istraživanje ovoga tipa koje je iSerbia sprovela. Rang lista svih fakulteta i univerziteta, privatnih i državnih, pravljena je samo i isključivo na osnovu stavova studenta Srbije.

Istraživanje je sproveo tim sociologa, kojima su rukovodili mr Ana Ranitović i spec. Miloš Jovanović na uzorku od 5169 ispitanika. Ispitanici su aktivni studenti svih nivoa studija sa državnih i privatnih fakulteta šriom Srbije, kao i oni koji su fakultet završili u poslednje dve godine. Za prikupljanje podataka je korišćen on-line upitnik. Ispitanici su birani slučajnim uzorkom na terenu i registrovani putem lične mejl adrese preko koje su potom mogli da pristupe upitniku i tako validiraju svoje odgovore.

Rezultati su predstavljeni u obliku pojedinačnih izveštaja za svaki fakultet. Takođe, analizom više parametara, došlo se do 9 rang lista, odnosno, najboljih 5 fakulteta (od ukupno 76) na generalnoj rang listi, najboljih 10 fakulteta u kategorijama Infrastruktura, Kvalitet nastavnog programa, Van-nastavne aktivnosti i Odnos prema studentima, i najboljih 20 u kategorijama Perspektiva, Odnos cena-kvalitet, Najbolja reputacija i Najpoželjniji za upis. Svim rang listama možete pristupiti ovde.

(iSerbia)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.