Sektor NVO vesti

U porodici EU omladinskih centara

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Ekološki centar “Radulovački” Pokreta gorana Vojvodine u Sremskim Karlovcima dobio je status Evropskog omladinskog centra, što je prestižna potvrda kvaliteta Saveta Evrope. Odluku o tome jednoglasno je doneo Nadzorni odbor za mlade Saveta Evrope, telo koje čine predstavnici institucija za mlade zemalja članica Saveta Evrope, a narednih nedelja očekuje se i zvanična potvrda.

Ovim činom Savet Evrope je potvrdio da prostor Ekološkog centra “Radulovački” u Sremskim Karlovcima zadovoljava sve standarde kvaliteta i da može da se svrsta u red omladinskih centara akreditovanih od strane Saveta Evrope po tome što mladima nudi izvanrednu uslugu u pogledu prostora za smeštaj i trening, programa i različitih edukativnih aktivnosti, osoblja i trenerskog tima koji te aktivnosti sprovodi.

Ekološki centar “Radulovački” četvrti je ovakav omladinski centar Evrope. Pre svega akreditaciju su dobili centri u Sloveniji, Finskoj i Turskoj, mimo dva koja od ranije postoje u Strazburu i Budimpešti, a predviđeno je da ih bude 15 širom starog kontinenta. Proces akreditacije našeg centra počeo je 2012. godine u čemu je ogromnu podršku pružilo Ministarsto omladine i sporta na čelu sa Aleksandrom Knežević i Đurom Blanušom. Lane je u Ekološkom centru “Radulovački” boravio četvoročlani ekspertski tim Saveta Evrope koji je i uputio preporuku da mu se dodeli licenca Evropskog omladinskog centra.

Dokaz svemu navedenom jeste i najavljena poseta ekspertske misije Saveta Evrope koja će za dve sedmice osim republičkih Ministarstava i pokrajinskih Sekretarijata posetiti i Ekološki centar “Raulovački”.

(Pokret gorana Vojvodine)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.