Sektor NVO vesti

Volonterska akcija krečenja škole

Ознаке:

Objavio Zoran Markovic

Samo tokom prošle godine 488 volontera Crvenog krsta Palilula, angažmanom na oko 20 različitih programa i više desetina akcija, ostvarili su više od 40.000 radnih sati i na taj način uticali na poboljšanje života mnogih socijalno ugroženih pojedinaca, porodica i grupa.

Vikend koji je pred nama mladi volonteri Crvenog krsta Palilula provešće radno, u školi za osnovno obrazovanje odraslih Braća Stamenković, ul. Vojvode Milenka 33, na Slaviji.

Braća Stamenković je škola za decu koja iz različitih razloga nisu mogla da idu u korak sa regularnim osnovnoškolskim obrazovnim sistemom. Stoga im školovanje u ovoj obrazovnoj instituciji predstavlja jedinu šansu da ostanu u dodiru sa obrazovnim sistemom i da uhvate korak sa normalnim životom. Pa ipak, zbog loše materijalne situacije, škola ima dosta infrastrukturnih problema koje ujedno i utiču na smanjenu motivaciju njihovih učenika da aktivnije učestvuju u nastavi.

Kako bi se njihova motivacija povećala i obezbedio ugodniji boravak u školi, Crveni krst Palilula je nedavno uputio poziv donatorima kako bi obezbedili materijal za krečenje škole. Apelu se odazvala Mormonska zajednica iz Amerike, kompletan materijal za krečenje je već u školi, i sada nam je još samo preostalo da krenemo u akciju!

Mladi volonteri Crvenog krsta Palilula zajedno sa učenicima ove škole, u subotu će zajedno okrečiti unutrašnje zidove škole kako bi već u ponedeljak učenike škole dočekao novi i prijatniji izgled izgled učionica.

(Crveni krst Palilula)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.