Sektor NVO vesti

Aktivizam građana u Srbiji

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) i Nacionalni demokratski institut (NDI) pozivaju vas na okrugli sto na kome će biti predstavljeni rezultati istraživanja javnog mnjenja na temu “Aktivizam građana u Srbiji” i Indeks demokratičnosti izbora (EDI).

Okrugli sto će biti održan u utorak, 30. juna 2015. u 12:30 časova, u Medija centru, Velika sala za konferencije, Terazije 3 (2. sprat), Beograd.

Istraživanje javnog mnjenja “Aktivizam građana u Srbiji” prezentuje mišljenje građana o građanskom aktivizmu, izlasku na izbore, percepciji koju imaju o poslanicima u Narodnoj skupštini i poverenju u institucije. Sprovedeno je kao deo projekta “Jačanje odgovornosti izabranih predstavnika građana u Srbiji (Ljudi na prvom mestu)”.

Indeks demokratičnosti izbora (EDI) meri kvalitet bilo kog predloženog izbornog sistema u odnosu na četiri elementa: teritorijalna zastupljenost, rodna zastupljenost, zastupljenost manjina i odgovornost izabranih predstavnika građanima. Razvijen je tokom projekta “Stvar izbora”.

Oba projekta su počela u aprilu 2015. godine uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Molimo vas da svoje učešće u debati potvrdite na:

Bojan Klačar, bojan.klacar@cesid.rs, Milena Velojić, milena.velojic@decentralizacija.org.rs.

(CeSID)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.