Sektor NVO vesti

Budi muško-igraj fer

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Konferencija za novinare Omladinske organizacije Centar E8 - „Budi muško-igraj fer“.

25.2.2015. | Vreme: 12:00 | Terazije 3, II sprat, Velika sala Medija centra.

Istraživanje sprovedeno među mladim sportistima/kinjama od 13 – 17 godina u 10 gradova u Srbiji (Centar za prava deteta i GIZ, 2011.) pokazuje prisutnost nasilja u sportu. Prema rezultatima ovog istraživanja 60% sportista je prisustvovalo nekim oblicima nasilja saigrača prema saigraču, a polovina sportista priznaje da su i sami bar jednom tokom sezone bili nasilni prema saigačima, protivnicima ili sudijama.

Nasilje u sportu se pokazalo kao ozbiljan problem među mladima i smatramo da je potrebno da svi ujedinjeno radimo na prevenciji istog. Zato želimo da na konferenciji za novinare predstavimo naš dosadašnji rad na polju prevencije nasilja u sportu i rad sa sportskim klubovima i najavimo aktivnosti koje će se organizovati u narednom period tokom 2015. godine.

Naš cilj je stvaranje kulture u sportu koja promoviše vrednosti i norme nenasilnog ponašanja i osuđuje svaki oblik nasilnog ponašanja (fizičkog i psihičkog) koje je van sportskih pravila u Srbiji kroz projekat Budi muško – igraj fer.

Centar E8 je omladinska organizacija usmerena na rad sa mladim ljudima širom Srbije. Zadnjih šest godina Centar E8 se profilisao kao ekspertska organizacija za edukaciju mladića na teme rodne ravnopravnosti i prevencije nasilja kroz projekat Budi muško. Centar E8 projekat sprovodi u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, a u uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške.

Govore:

  • Vojislav Arsić, izvršni direktor, Centar E8
  • Nenad Borovčanin, državni sekretar, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije
  • Đorđe Makuljević, sportski direktor, Vatrepolo klub Beograd
  • Vuk Štrbac, član kluba Budi muško, ragbista kluba Crvena zvezda

Poziv (pdf)

(Medija centar)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.