Sektor NVO vesti

Istraživačko-edukativni kamp «Stopama Andreasa Volnija»

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Pokret gorana Novog Sada i Pokret gorana Vojvodine organizuju edukativno-istraživački kamp „Stopama Andreasa Volnija”, koji će se održati od 12. do 18. jula 2015. godine u Ekološkom centru «Radulovački» u Sremskim Karlovcima.

Poziv je otvoren za mlade iz vojvođanskih opština, uzrasta 15-20 godina koje interesuje biologija, botanika, odlazak na teren, sakupljanje, determinacija biljaka. Oni će na jedan zanimljiv način imati prilike da se upoznaju se sa biljkama Fruške gore, da upoznaju živi svet Koviljsko-Petrovarindskog rita, nauče kako da koriste moderne tehnologije za promociju flore, sve to kroz principe neformalnog obrazovanja i iskustvenog učenja.

Cilj kampa je edukovanje 15 mladih uzrasta 15-20 godina za samostalan naučni i terenski rad na polju botanike i njihovom osposobljavanju kao multiplikatora. Na kampu će 15 mladih proći kroz sve faze botaniziranja, terenskog rada, prikupljanja, determinacije biljnog materijala, osnova ekologije i zaštite biodiverziteta i primena geografskih informacionih sistema u zaštiti životne sredine, pod stručnim mentorstvom iskusnih terenskih biologa i ljudi koji su prethodnih godina vodili omladinske edukativne kampove, obuke i druge aktivnosti.

Ovaj kamp botaniziranja i zaštite biodiverziteta je podržao Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

Aplikaciju i više informacija možete pronaći na sajtu www.pokretgorana.org.rs.

 

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.