Sektor NVO vesti

Konkurs za VIRTUS nagradu za filantropiju

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Trag Fondacija, uz podršku Evropske unije, Balkanskog fonda za demokratiju i u partnerstvu sa USAID, raspisuje deveti konkurs za VIRTUS nagradu za filantropiju 10. septembra 2015. godine. Konkurs je otvoren za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, korporativne fondove i fondacije i pojedince. Neprofitne organizacije, javne ustanove i organi uprave nemaju pravo prijave, ali imaju pravo nominovanja kandidata za nagradu.

Rok za prijem prijava je 16. oktobar 2015. godine.

VIRTUS nagrada, ustanovljena je 2007. godine, kao nagrada za korporativnu filantropiju u Srbiji kojom se društveno odgovorno poslovanje promoviše kao sastavni deo održivog razvoja kompanija. Namenjena je, kako velikim kompanijama, tako i malim i srednjim preduzećima, ali i pojedincima koji su tokom 2014. godine na najdelotvorniji način doprineli opštem dobru pružajući materijalnu ili drugu vrstu podrške neprofitnim akcijama ili organizacijama civilnog društva.

Od prethodne godine konkurs za VIRTUS nagradu otvoren je i za nominacije u oblasti individualnog doprinosa filantropiji. Ova kategorija uvedena je se želi da istakne važna uloga individualnih darodavaca koji dugoročno podržavaju inicijative za opšte dobro i/ili organizacije civilnog društva u svojim zajednicama.

Kandidate za nagrade iz svih oblasti mogu da predlože svi zainteresovani građani, pojedinci, neprofitne organizacije, mediji, PR i marketinške agencije i same kompanije i preduzeća koji imaju programe iz oblasti korporativne filantropije.

VIRTUS nagrada za 2015. godinu biće dodeljena u pet glavnih kategorija:

  • Glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou
  •  Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje
  •  Nagrada za malo i srednje preduzeće
  •  Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora
  •  Nagrada za individualni doprinos filantropiji

Ceremonija proglašenja dobitnika biće održana u Beogradu, krajem januara 2016. godine. O dobitnicima nagrada odlučivaće nezavisni žiri koji čine ugledni pojedinci i stručnjaci iz sveta privrede, civilnog sektora, medija i marketinga.

Dodatne informacije, detaljni uslovi konkursa i prijavni formulari dostupni su na zvaničnom internet sajtu VIRTUS nagrade.

Kontakt za dodatne informacije: Miša Stojiljković, PR VIRTUS nagrade.

(Medija centar)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.