Sektor NVO vesti

Prvi sajam školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Beogradska otvorena škola (BOŠ) organizuje prvi Sajam školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje. Ovim događajem BOŠ nastoji da promoviše i podstakne dobre prakse u sprovođenju aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja (KViS) u srednjim školama, s ciljem obezbeđivanja razvoja stručnih kompetencija učenika neophodnih za uspešno zapošljavanje.

Najboljem Timu za karijerno vođenje i savetovanje od 13 koji su ušli u najuži krug selekcije, ovom prilikom biće dodeljena nagrada.

Prvi Sajam školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje održaće se u 11h, u utorak, 23. juna 2015. godine, u foajeu Doma Omladine, Makedonska 22, Beograd. Proglašenje pobednika sajma za 2014/2015. godinu zakazano za 12:45h.

Sajam će otvoriti i prisutnima se ovom prilikom obratiti:

• Milorad Bjeletić, Beogradska otvorena škola

• Jelica Ristić Ćirović, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

• Siril Rodžer (Cyrill Rogger), Solidar Suisee

• Bojana Perović, Ministarstvo omladine i sporta

Prvi Sajam školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje ima za cilj da okupi srednjoškolske timove nastavnika i stručnih saradnika koji se bave karijernim vođenjem i savetovanjem učenika, kao i ostale zainteresovane predstavnike srednjih škola i drugih obrazovnih institucija i organizacija, kako bi razmenili svoja iskustva i time unapredili svoj rad u ovoj oblasti. BOŠ kroz organizaciju Sajma školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje nastoji doprinese daljem unapređivanju sistema srednjeg obrazovanja i vaspitanja.

Sajam organizuje Beogradska otvorena škola Sajam uz finansijsku podršku Solidar Suisee/Swiss Labour Assistance SLA – Kancelarije u Srbiji u saradnji sa Domom omladine u okviru projekta “Zagovaranje za kontinuitet u sprovođenju politike karijernog vođenja u Srbiji – KViS na BIS” Beogradske otvorene škole. Sajam su podržali Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo omladine i sporta.

Za dodatne informacije i potvrdu dolaska Bojana Jevtović.

(Beogradska otvorena škola)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.