Sektor NVO vesti

Šta je deci i mladima Beograda potrebno

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

U subotu 6. juna 2015. godine, u periodu od 13:00 do 15:00 časova, na Trgu Republike – bliže Knez Mihailovoj ulici pored fontane – dečja/omladinska grupa Dečji informativno-kulturni servis – DX, grupa dece i mladih aktivna pri Centru za prava deteta organizuje javnu akciju pod nazivom “Šta je deci i mladima Beograda potrebno”.

Akcija je nastavak aktivnosti članova ove omladinske grupe koji su tokom 2014. godine, u saradnji sa članovima Kluba za zdrave promene (grupa koja okuplja decu i mlade sa smetnjama u razvoju), organizovali fokus grupe sa predstavnicima dece i mladih iz Beograda o tome šta predstavnici ove kategorije stanovništva vide kao prioritetne potrebe svoje generacije, sa naglaskom na potrebama čije se zadovoljavanje može u celosti ili delimično obezbediti na nivou lokalne samouprave. Ovo takođe može biti od pomoći u kreiranju budućih strateških dokumenata Grada Beograda, prvenstveno onih koji se odnose na oblast ostvarivanja prava deteta, odnosno definisanja politike Grada Beograda prema deci, što je i najavljeno formiranjem Saveta za prava deteta Grada Beograda.

Ovom prilikom će deca i mladi – slučajni prolaznici – imati priliku da, putem listića koje će lepiti na drvo naslikano na velikom platnu, izraze svoje stavove o tome šta je mladima i deci potrebno da bi im život u Beogradu bio još kvalitetniji, i tako doprinesu mišljenjem šire javnosti.

Poziv da prisustvuju ovom događaju upućen je i gradonačelniku Beograda, gospodinu Siniši Malom, gradskom sekretaru za socijalnu zaštitu gospođi Nataši Stanisavljević i gradskom sekretaru za obrazovanje i dečju zaštitu gospođi Snežani Đurić.

(Centar za prava deteta)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.