Sektor NVO vesti

Studija o društvenom problemu seksualnog zlostavljanja dece u Srbiji

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

Javno predstavljanje rezultata prve nacionalne studije o društvenom problemu seksualnog zlostavljanja dece u Republici Srbiji (Nacionalna studija), održaće se u utorak, 9. juna 2015. u 12 časova u hotelu “Moskva” u Beogradu. Nosilac prve Nacionalne studije je Incest Trauma Centar – Beograd u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije i Centrom za promociju zdravlja žena.

Na konferenciji će se pružiti odgovor na pitanje koliko je dece preživelo seksualno nasilje u Srbiji, i biće predstavljena procena koliko je seksualno nasilje nad decom rasprostranjeno i koje su njegove karakteristike kao društvenog problema. Nacionalna studija je urađena na reprezentativnom uzorku za Republiku Srbiju iz 97 osnovnih i srednjih škola. Ovom prilikom biće predstavljene i preporuke u sferi obrazovanja. Dogadjaj će trajati od 12 do 14 časova.

Incest Trauma Centar – Beograd je, za Republiku Srbiju, zvaničan nosilac Kampanje Saveta Evrope “1 OD 5” i Nacionalna studija je rezultat rada u okviru dimenzije Kampanje “Uticaj na zakonodavstvo i obrazovanje”.

Nacionalnu studiju finansira Evropska Unija kroz Program podrške civilnom društvu iz 2013. a kofinansiraju je Ambasada Australije, Rekonstrukcija Ženski fond i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.

Govore:

  • Dušica Popadić, direktorka Incest Trauma Centra – Beograd
  • Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije
  • Oskar Benedikt, zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji
  • Julia Feenie, Ambasadorka Australije
  • Gordana Stevanović, zamenica Zaštitnika građana za prava deteta
  • Dr Stanislava Otaševic, direktorka Centra za promociju zdravlja žena
  • Prof. Dr Viktorija Cucić, Centar za promociju zdravlja žena, glavna istraživačica
  • Biljana Lajović, koordinatorka Jedinice za prevenciju nasilja Ministarstva prosvete Srbije

Prevod na engleski jezik obezbeđen.

Neophodno je da svoje učešće potvrdite najkasnije do ponedeljka, 8. juna 2015. u 12 časova na e-mail: itcentar@EUnet.rs.

(Incest Trauma Centar – Beograd)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.