Sektor NVO vesti

Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Konkurs za filmove za 13. filmski festival „Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film“ koji će biti održan od 21.-27.09. u Novom Sadu.

Filmski festival „Uhvati sa mnom ovaj dan!/Uhvati film“ obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti, kao i prateće programe. Bitan deo festivala predstavlja i Filmski karavan koji obuhvata: najavna gostovanja, promociju festivala i postprodukciju.

Festival je međunarodnog karaktera i realizuje se od 2003. godine sa ciljem: informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Bitan segment festivala je podrška filmskim rediteljima/kama, scenaristima/kinjama i glumcima koji su osobe sa invaliditetom da promovišu svoje radove i dostignuća, te da prepoznaju sopstvene potencijale, kao i uticaj na medije radi adekvatnijeg i politički korektnijeg praćenja aktivnosti i dešavanja u kojima učestvuju osobe sa invaliditetom.

Konkurs traje do 15.07. 2015. a dostupan je na linku http://sr.uhvatifilm.org/konkurs.html.

(Kreativno afirmativna organizacija – Parnas)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.