Sektor NVO vesti

Briselski sporazum – između stvarnosti i medija

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) je u periodu septembar – decembar 2015 realizovao aktivnosti na polju monitoringa medija na srpskom jeziku na Kim/Kosovo*, kao i izabranih medija u Srbiji. Tokom perioda monitoringa, predmet analize su bili svi medijski sadržaji koji su se odnosili na teme povezane sa Briselskim pregovorima.

Tim Biroa za društvena istraživanja poziva da učestvujete u debati „Briselski sporazum – između stvarnosti i medija“ gde će se diskutovati o glavnim nalazima izveštaja i kroz konstruktivnu debatu naći odgovori na pitanja:

1. Da li su mediji ostvarili javni interes tokom izveštavanja o Briselskom sporazumu?
2. Pozitivni i negativni primeri izveštavanja
3. Koje su naučene lekcije iz monitoringa?
4. Uloga medija u Briselskom procesu, odnosno albansko – srpskim odnosima

VREME I MESTO: utorak 1.3.2016. u 11h, Medija Centar Beograd, (Velika sala II sprat)

  • Uvodna reč: Pavle Dimitrijević, izvršni direktor BIRODI
  • Predstavljanje glavnih nalaza: Zoran Gavrilović, autor izveštaja i programski direktor BIRODI
  • Tok procesa sakupljanja podataka: Snežana Đapić, istraživačica i projektna menadžerka BIRODI

Uvodna izlaganja će dati uvod i povod za debatu o Briselskom sporazumu, realnosti na terenu i izveštavanju/ulozi medija, kao i okvir za debatu prema postavljenim pitanjima.

Učešće u debati potvrdili: Vladimir Đukanović, član Odbora za kulturu i informisanje Skupštine RS, Ivan Jakšić, Savetnik za odnose sa javnošću direktora Kancelarije za KiM, Miroslava Milenović (uključivanje Skype), članica Saveta za borbu protiv korupcije, Srđan Đurđević, Odeljenje za medije Misije OEBS u Srbiji, Vukašin Obradović, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Čedomir Antić, Napredni klub, Maja Bjeloš, istraživačica Centra za bezbednosnu politiku, Sara Dereta, izvršna direktorka Centra za praktičnu politiku, Dr Lazar Marićević, Centar za razvoj Srbije, predstavnik/ca BIRN-a, Darko Dimitrijević, predsedavajući Savetodavnog veća za zajednice*[2], Vesna Radojević, novinarka Istinomer, Slaviša Lekić, novinar.

Poziv za učešće u debati je otvoren za zainteresovanu javnost i upućen je predstavnicima institucija, medija, nevladinog sektora, međunarodnim organizacijama i predstavnicima političkih subjekata.

Za potvrdu učešća i sve dodatne informacije možete kontaktirati: Pavle Dimitrijević, izvršni direktor, e-mail: pavle.dimitrijevic@birodi.rs.

Izveštaj.

[*] „Ovaj naziv ne dovodi u pitanje stavove o statusu i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o proglašenju nezavisnosti Kosova.“

(BIRODI)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.