Sektor NVO vesti

Dani zabavnog fudbala širom Srbije i regiona

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

škole 05U septembru i oktobru Majdanpek, Rudna Glava, Donji Milanovac i Osečina postaju centri zabavnog fudbala! Deca u ovim gradovima će tokom ovih meseci imati priliku da pohađaju Otvorenu zabavnu školu fudbala, i to 15., 16. i 17. septembra u Osečini na gradskom stadionu sa početkom od 11.00 h, 22. i 23. septembra u Pećkoj na gradskom stadionu, takođe sa početkom od 11.00h.

Za mališane u Majdanpeku, Rudnoj Glavi i Donjem Milanovcu dani zabavnog fudbala su 24 i 25.09, kao i 01. i 02.10, kada će se časovi u najvećoj zabavnoj školi na Balkanu odigravati u ovim mestima. Nakon prvog ciklusa škole u svakom od ovih mesta, deca učesnici škole iz Majdanpeka i Rudne Glave odlaze u Donji Milanovac gde će biti organizovan zajednički rad 08. i 9. oktobra. Poseta Rudnoj glavi i zajednički rad na isti način planirani su za 15. i 16. oktobar, dok će se završnica škole održati u Majdanpeku, 22. i 23. oktobra.

Projekat Otvorenih zabavnih škola fudbala, koji organizuje danska nevladina organizacija CCPA (Cross Cultures Project Association), okuplja oko 10 000 hiljada dece uzrasta od 7 do 14 godina, u zemljama regiona, s ciljem stimulacije pomirenja, približavanja i izgradnje mira među zajednicama različitih etničkih struktura.

U projektu učestvuju deca i odrasli, ljubitelji fudbala iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Kosova i Crne Gore.

Školama u Majdanpeku, Rudnoj glavi, Donjem Milanovcu i Osečeni prethodile su škole u Blacu, Prokuplju, Petrovu, Gračanici, Pirotu i Babušnici, a uslediće još brojne skole širom regiona, čiji će datumi održavanja biti naknadno objavljeni.

Tako će se povodom obeležavanja Dečije nedelje Otvorena zabavna škola fudbala u Čoki održati u periodu od 3 do 5.oktobra 2016., u terminu od 09 do 12h. Ostojićevo će domaćin školi fudbala planiranoj za Dečiju nedelju biti 6. oktobra, dok je 07.10. razervisan za Padej.

Projekat “Otvorene zabavne škole fudbala” je započeo još 1998. godine u posleratnoj Bosni i Hercegovini, a danas živi u skoro svim zemljama bivše Jugoslavije i još petnaestak zemalja Kavkaza, Bliskog Istoka i Afrike.

Projekat na Balkanu finansiraju UEFA i lokalne zajednice, učesnice projekta. Takođe, značajna podrška ostvaruje se i sa krovnim kućama fudbala, kroz razvoj “Grassroots Football” projekta u zemljama Balkana.

(Cross Cultures – Belgrade)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.