Sektor NVO vesti

Imamo nešto protiv korupcije

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Beogradska otvorena škola i Toplički centar za demokratiju i ljudska prava pozivaju organizacije civilnog društva zainteresovane za transparentnost organa javne vlasti i dostupnost informacija od javnog značaja, da se prijave na program jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva „Imamo nešto protiv korupcije“. Program se izvodi u okviru projekta „Jačanje lokalne transparentnosti“ čiji je cilj unapređivanje transparentnosti rada jedinica lokalnih samouprava u Srbiji, kao i podizanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva za nadzor i praćenje transparentnosti rada lokalnih samouprava. Projekat “Jačanje lokalne transparentnosti” sprovodi Beogradska otvorena škola u partnerstvu sa Topličkim centrom za demokratiju i ljudska prava, uz saradnju sa Stalnom konferencijom gradova i opština, i podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji. Projekat sufinansira Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije. Više o projektu na sajtu www.dostup.no

 

Isti program će biti organizovan u dva raspoloživa termina.

Prvi termin: 9. mart 2016. – 11. mart 2016.

Drugi termin: 11. mart 2016. – 13. mart 2016.

Mesto održavanja: Vrnjačka Banja

Teme koje će biti pokrivene u okviru programa su transparentnost i odgovornost u borbi protiv korupcije, uloga civilnog sektora u praćenju transparentnosti organa lokalne samouprave, dostupnost informacija od javnog značaja, metodologija praćenja, predstavljanje dobijenih podataka i mogućnosti za unapređenja transparentnosti.

Predavači i treneri na programu:

Rodoljub Šabić, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Duško Pejović, Državna revizorska institucija, Miodrag Milosavljević, Fondacija za otvoreno društvo, Danilo Milić, Međunarodni centar Olof Palme, Dragan Dobrašinović, Toplički centar za demokratiju i ljudska prava, Sanja Nasevski i Mihailo Gajić, Beogradska otvorena škola, Jovana Tripunović, saradnica na projektu „Jačanje lokalne transparentnosti“ i drugi.

Za registraciju popunite onlajn formular najkasnije 29. februara 2016. godine, do ponoći. Selekciju učesnika će vršiti višečlana komisija u skladu sa unapred određenim kriterijumima.

Ukupan broj učesnika je 50, podeljenih na po 25 učesnika po terminu. Učesnici sami biraju jedan od dva raspoloživa termina, do momenta popunjavanja kapaciteta za određeni termin. Troškove smeštaja, ishrane i prevoza pokriva Beogradska otvorena škola.

Detaljni program rada će biti dostupan uskoro. Više informacija na dostupno@bos.rs.

(Beogradska otvorena škola)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.