Sektor NVO vesti

Prvi susret studenata u okviru projekta Putujemo u Evropu

Ознаке: ,

Objavio Zoran Markovic

Prvi susret 50 odabranih studenata u okviru projekta Putujemo u Evropu 2016 održaće se u četvrtak, 14. jula u prostorijama EU Info Centra (Kralja Milana 7), od 12 do 15 časova.

Namera je da se svi studenti, odabrani na konkursu Putujemo u Evropu 2016, okupe na jednom mestu, potpišu posrednički ugovor sa organizatorima konkursa i putovanja, informišu o svim detaljima putovanja i da dobiju sve potrebne informacije o InterRail karti, polisi putnog osiguranja, računima i platnim karticama Raiffeisen Club paketa preko kojih će raspolagati džeparcem.

Studenti će takođe imati priliku da se upoznaju sa radom EU Info Centra i čuju o evropskim programima za mlade. Posebno dragoceno za njih će biti da čuju utiske, iskustva i preporuke prošlogodišnjih studenata-putnika.

Studentima će se obratiti:

• Branka Stamenković, Železnice Srbije

• Bojan Milojević, Raiffeisen Banke

• Predstavnici Uniqa osiguranja

• prošlogodišnji studenti-putnici: Nemanja Stamenković, Srđan Grušanović, Miloš Miljković, Nataša Pavlović

• Marina Rakić, EU Info Centar.

Cilj projekta Putujemo u Evropu je da omogući da 50 najboljih studenata završnih godina osnovnih i master studija leto 2016. godine provede kao većina vršnjaka iz Evrope, putujući i upoznajući evropske gradove i narode, učeći o drugim kulturama i običajima, ali i informišući se o mogućnostima i uslovima za nastavak obrazovanja na stranim univerzitetima.

Studenti kreću na put 24. jula, vozom iz Beograda ka Berlinu, gde ih očekuje trodnevni program u organizaciji Fondacije Robert Boš i Balkanskog fonda za demokratiju, a nakon toga dalje nastavljaju prema svojim planovima i željama.

Prijave i informacije: masa.zivojinovic@emins.org.

(Evropski pokret u Srbiji)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.