Sektor NVO vesti

Srećan 70. rođendan, Fredi

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Merlinka festival u saradnji sa Domom omladine Beograda obeležava 70 godina od rođenja muzičke legende i gej ikone Fredija Merkjurija.

U subotu, 17. septembra u 19 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda biće prikazan dokumentarni film „The Great Pretender“, koji će predstaviti dr Aleksandar S. Janković, profesor istorije filma i pop kulture na FDU u Beogradu i Predrag Azdejković, urednik gej magazina Optimist.

Dokumentarni film „The Great Pretender“ u režiji Rosa Tomasa nagrađen je Emi nagradom i prikazuje život i stvaralaštvo frontmena grupe Queen, Fredija Merkjurija i njegov pokušaj solo karijere. Tomas je dugogodišnji fan i ekspert kada je u pitanju grupa Queen i u ovom filmu nam po prvi put prikazuje arhivske i privatne snimke, kao i intervjue sa ostalim članovima grupe i drugim bliskim saradnicima, koji Fredija prikazuju u potpuno drugačijem svetlu.

Fredi Merkjuri rođen je 5. septembra 1946. godine i zauvek će ostati upamćen po svom snažnom vokalu i energiji, koja je pomerala granice i pristup muzici. Umro je 24. novembra 1991. od posledica HIV virusa, a svoju bolest je krio od javnosti.

Merlinka – International queer film festival

Belgrade / Serbia

E-mail: merlinkafest@gmail.com

http://www.merlinka.com

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.