Sektor NVO vesti

Centru za podršku porodici „Putokaz“ potrebna pomoć

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Centar za podršku porodici „Putokaz“, kao jedan od programa jačanja porodica koje sprovode SOS Dečija sela Srbija, već četvrtu godinu pruža pomoć i podršku marginalizovanim i socijalno i ekonomski najugroženijim porodicama u Nišu.

Tokom dosadašnjeg rada, podržali smo oko 300 porodica, veliki broj dece i mladih, ostvarili saradnju sa brojnim institucijama i organizacijama u lokalnoj zajednici i doprineli podizanju svesti o važnosti poštovanja dečijih prava.

Kao deo nevladine, humanitarne organizacije SOS Dečija sela, Centar „Putokaz“ je svoj rad finansirao iz različitih projekata i uz pomoć donacija. Prošle godine  smo uspeli da obezbedimo finansiranje projekta i nastavak rada  zahvaljujući donatorskoj podršci.

Da bi usluge koje pruža “Putokaz”, a koje su, po proceni korisnika i stručnih radnika,  potrebne i značajne za lokalnu zajednicu, postale održive, potrebna nam je pomoć. Obraćamo se svima – sugrađanima, partnerima, pojedincima i kompanijama, ljudima koji mogu i žele da pomognu. Svaka donacija, je dobrodošla.

Deca i odrasli sa kojima radimo često su potpuno isključeni iz društva i  potrebna im je pomoć i podrška. Zbog toga želimo da nastavimo naš rad i molimo vas da nas podržite. Pomažući nama  pomažete deci i porodicama o kojima brinemo, podržavate razvoj lokalne zajednice, dajete podršku edukaciji,  i socijalizaciji dece i mladih i utičete na poboljšanje efikasnosti sistema zaštite dece.

Ukoliko se odlučite da podržite naš rad, to možete učiniti uplatom na tekući račun 160-373368-31, poziv na broj 15/2017, putem online donacije ili slanjem SMS poruke na broj 6323. Ukoliko vam je potrebno više informacija, možete nas kontaktirati putem mejla fondacija@sos-decijasela.rs.

Centar „Putokaz“ jedan je od programa humanitarne organizacije SOS Dečija sela Srbija. Aktivnosti “Putokaza” usmerene su na preventivni rad kako bi se izbeglo izdvajanje dece iz porodica i povećao kvalitet života i poštovanje dečijih prava u porodicama koje su prepoznate kao rizične. Pored toga, Centar „Putokaz“ je mesto gde se deci, mladima i porodicama pruža psihosocijalna, obrazovna i drugi vidovi podrške, kroz različite usluge. Članovi stručnog tima rade i na terenu, posećujući porodice u njihovim domovima.

Fondacija SOS Dečija sela Srbija je humanitarna, nevladina organizacija, posvećena dobrobiti dece – brizi o deci bez roditeljskog staranja, i jačanju snaga porodica i zajednica u brizi o svojoj deci i očuvanju njihove bezbednosti, kao preventivnoj meri protiv napuštanja i zanemarivanja dece. U Srbiji smo prisutni od 2004. godine, kroz brigu o deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu Kraljevo, Centre za podršku porodici u Nišu, Obrenovcu i Beogradu, Program podrške hraniteljskim porodicama, Program za podršku zapošljavanju mladih u Beogradu, program hitne pomoći realizovan zemljotresa u Kraljevu, poplava u Obrenovcu i Lazarevcu i program hitne pomoći izbeglicama u tranzitu kroz Srbiju.

(Fondacija SOS Dečija sela Srbija)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.