Sektor NVO vesti

Gradovi protiv korupcije

Ознаке: , , ,

Objavio Zoran Markovic

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) poziva organizacije civilnog društva – nevladine organizacije, medije, strukovna udruženja i komore, sindikate, fondacije, međunarodne organizacije i donatore, kao i neformalne grupe građana – na konferenciju “Gradovi protiv korupcije”, koja će se održati 2. juna 2017. godine, od 12. do 18 časova, u prostorijama Kuće ljudskih prava u Beogradu, Kneza Miloša 4.

Kako biste obezbedili učestvovanje na ovoj konferenciji, pošaljite potvrdu o dolasku na office@birodi.rs, najkasnije do petka, 26. maja, u 14 časova!

Ova konferencija se organizuje sa ciljem da se predstavnici civilnog društva upoznaju sa lokalnim antikorupcijskim planovima kao mehanizmom uključivanja civilnog društva u nadzor rada lokalne samouprave.

Reč je o mehanizmu kojim se, pored borbe protiv korpcije “odozgo” (donošenjem zakona i osnivanjem antikorupcijskih institucija na republičkom nivou), a koja ne daje rezultate, uspostavlja borba protiv korupcije “odozdo” (stvaranjem antikorupcijskih tela sastavljenih od osoba sa integrtitetom), čime se uspostavlja obaveza predstavnika civilnog društva da u lokalna antikorupcijska tela imenuju članove od integriteta iz svojih redova, ili iz redova građana!

GRADOVI PROTIV KORUPCIJE – FABRIKE INTEGRITETA

Biro za društvena istraživanja (BIRODI)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.