Sektor NVO vesti

Izveštaj o napretku Srbije u poglavljima 23 i 24

Ознаке: , , , ,

Objavio Zoran Markovic

Medija centar, 24.5.2017. | Vreme: 11:00 | Terazije 3, I sprat.

Koalicija prEUgovor predstavlja najnoviji izveštaj o napretku Srbije u sprovođenju politika u oblasti pravosuđa i osnovnih prava (Poglavlje 23) i pravde, slobode i bezbednosti (Poglavlje 24).
Pored ključnih preporuka za napredak u poglavljima 23 i 24 pregovora o članstvu Srbije u Evropskoj uniji, na skupu će biti analizirana kampanja za predsedničke izbore, stanje u medijima i Zakon o sprečavanju nasilja u porodici.
Koalicija prEUgovor je prva mreža organizacija civilnog društva koja je osnovana radi praćenja sprovođenja politika koje se odnose na pregovore o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, sa posebnim naglaskom na poglavlja 23 i 24. Koalicija je formirana 2013. godine sa misijom da predlaže mere za podsticanje unapređivanja oblasti koje su relevantne za pregovarački proces. Cilj prEUgovora je da pomogne da se proces pridruživanja EU iskoristi za ostvarenje suštinskog napretka u daljoj demokratizaciji srpskog društva.
Glavni proizvod prEUgovora je polugodišnji izveštaj o napretku Srbije u poglavljima 23 i 24, a koalicija objavljuje i rEUformator – mesečni bilten posvećen dešavanjima u Srbiji i EU u oblastima koje pokrivaju ova dva poglavlja.

Na konferenciji će govoriti:

  • Milan Aleksić, Centar za primenjene evropske studije
  • Nemanja Nenadić, Transparentnost Srbija
  • Branko Čečen, Centar za istraživačko novinarstvo Srbije
  • Vanja Macanović, Autonomni ženski centar
    Moderatorka:
  • Katarina Ivanović, ASTRA – Akcija protiv trgovine ljudima

Molimo vas da prisustvo konferenciji potvrdite najkasnije do utorka 23. maja, mejlom na adresu info@preugovor.org ili telefonom na broj 011/3287-226.
Koaliciju prEUgovor čine: ASTRA – Akcija protiv trgovine ljudima, Autonomni ženski centar (AŽC), Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP), Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Centar za primenjene evropske studije (CPES), Grupa 484 i Transparentnost Srbija (TS).
Aktivnosti prEUgovora možete pratiti na sajtu, fejsbuku i tviteru.

(Medija centar)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.