Sektor NVO vesti

Antifašistička akcija

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Antifašistička akcija „Heroine i heroji antifašizma” i tribina „Ekstremizam i ljudska prava – Srbija 2018.” biće organizovane u kafe klubu „Kupe“ u Pančevu, u ponedeljak, 10. decembra 2018. godine, u sklopu obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava.

Oba događaja organizuje Antifašistička koalicija u okviru projekta „Jačanje ekstremizma i građanski otpor – Srbija 2018.”.

Javna akcija biće realizovana od 18.30 i uključiće podelu brošure „Heroine i heroji antifašizma” i nastup hora Naša pjesma, a na tribini „Ekstremizam i ljudska prava – Srbija 2018.” od 19 časova biće predstavljeni rezultati istraživanja i mapiranja ekstremizma i otvorena debata o uticaju koji narastajući ekstremizam u Srbiji ima na uživanje ljudskih prava. Učesnici/ce će se posebno baviti postupanjem institucija u situacijama ugrožavanja prava i sloboda i odnosom države prema detektovanim oblicima ekstremizma.

Na tribini će svoje radove i rezultat mapiranja predstaviti mladi učesnici i učesnice Projekta, a u okviru debate govoriće doc. dr Radivoje Jovović, politikolog (Savez antifašista Vojvodine), Ljiljana Spasić, aktivistkinja Građanske akcije Pančevo i Marinika Tepić, narodna poslanica. Razgovor će moderirati novinarka Branka Dragović Savić.

Projekat „Mapiranje ekstremizma i građanski otpor – Srbija 2018” sprovode Centar za podršku ženama i vojvođanska Antifašistička koalicija, uz finansijsku podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija. Saradnička organizacija je Građanska akcija Pančevo.

Antifašističku koaliciju čine: Savez antifašista Vojvodine, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Hrvatski građanski savez, Vojvođanski klub, Zelena mreža Vojvodine, Vojvođanska politikloška asocijacija, Centar građanskih vrednosti, Centar za interkulturalnost, Centar za podršku ženama, Novi Optimizam, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Vojvođanski građanski centar, Vojvođanski kulturni klub „Vasa Stajić”

 

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.