Sektor NVO vesti

Dodeljena sredstva za projekte mladih u okviru Erazmus+ programa

Ознаке: , ,

Objavio Zoran Markovic

Od početka programa Erazmus+, organizacije i institucije iz Srbije iz oblasti rada sa mladima povlačile su najviše sredstava za projekte među zemljama Zapadnog Balkana.

Na listi odobrenih projekata u okviru poziva za projekte “Izgradnja kapaciteta u oblasti mladih – Omladinski prozor za Zapadni Balkan”, među ukupno odobrenih 36 projekata nalaze se čak 24 projekta čiji su podnosioci organizacije i institucije iz Srbije, ukupne vrednosti 2.013.785,07 evra.

Odobreni projekti iz Srbije bave se širokim spektrom tema poput zapošljivosti, preduzetništva i ravnopravnosti mladih, unapređivanja omladinskog rada, kao i uključivanja mladih sa smanjenim mogućnostima, poput mladih iz ruralnih sredina. Projekti izgradnje kapaciteta se bave podsticanjem saradnje i razmene u oblasti rada sa mladima, unapređenjem kvaliteta i prepoznavanja omladinskog rada, neformalnog učenja i volonterizma.

Poziv za ove vrste projekata u okviru programa Erazmus+ u oblasti mladih raspisuje i sprovodi Izvršna agencija za programe u oblasti obrazovanja, kulture i medija Evropske unije (EACEA).

Pogledajte spisak odobrenih projekata na linku.

(Fondacija Tempus)

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar

Morate biti prijavljeni da bi ste komentarisali.